Hytera

Hytera rádiókhoz érdemes vásárolni USB-s programozó kábelt, mivel a rádió működését, funkcióit majdnem teljes egészében testre szabhatjuk a Hytera CPS (Customer Programming Software) szoftver segítségével. A programozó kábelhez az USB drivert (ezt telepítsd fel legelőször), a legfrissebb CPS-t és firmwaret innen tudod letölteni.

Hytera firmware upgrade

A programozáshoz először telepítsd fel az USB kábel drivert, és a firmware upgrade szoftvert. A szoftver elindítása után tedd a rádiót bootloader üzemmódba, majd indítsd az upgradet, ami eltart majd néhány percig. PD785-ös készüléket úgy kell bootloader üzemmódba tenni, hogy nyomvatartod a PTT-t és a felső narancssárga gombot, majd közben bekapcsolod a rádiót. Ekkor csak a piros LED fog világítani, jelezve, hogy programozó üzemmódban van (a kijelző sötét marad).

Ha 5-ös verziójú a Hytera rádiód firmware, és nem tudsz rögtön a legfrissebbre upgradelni, akkor próbáld meg először 6-os verziójúra frissíteni. Utána már menni fog a legújabbra frissítés.

Figyelj arra is, hogy előfordulhat, hogy bizonyos Windowsok alatt, vagy számítógépeken Read errorral hibát dob a firmware frissítő szoftver. Ezesetben próbáld meg másik gépről (nekünk volt olyan, hogy a 4. Windows-os gépen sikerült csak a frissítés).

Egyéb hasznos tippek Hytera rádiókhoz

  • Hytera PD785-ön ha be van kapcsolva a CPS-ben a Conventional / General Setting / Buttons oldalon a Default Numeric Key Selection, akkor a rádión a főképernyőn állva rögtön begépelhetünk egy hívandó DMR ID-t. Ez egy privát hívás lesz, ha mégis csoportot szeretnénk hívni, nyomjuk meg a kettőskereszt gombot!
  • Hytera PD785-ön a billentyűzár a menübe lépve, majd a csillagot lenyomva is (de)aktiválható, akárcsak a régi mobiltelefonokon.

Egyéb hasznos linkek

Roaming app note: link
HA2NON intro/outro animáció, leírás, hogy hogy kell megváltoztatni: link (videó)