MRASZ tájékoztatás az Antenna Hungária telephelyeken üzemelő átjátszókkal kapcsolatban

Tisztelt Amatőr Barátaim!

Az átjátszók, jeladók és még számos berendezés körül húzódó több éves procedúra végére
most került pont. Az Antenna Hungária Zrt. által üzemeltettet – Magyar Állam tulajdonú- telephelyein
a szabályzók értelmében nem lehet ingyen egyetlen berendezés sem, és erre nekik komplett
árképzési rendszerük van. Mivel ez érinti a rádióamtőr átjátszókat, jeladókat, APRS, Hamnet stb. így a
MRASZ és még számos amatőr társunk elkezdte a tárgyalásokat amelyek vége az lett, hogy a piaci
árból 49%-os kedvezményt –az általuk adható maximum- sikerült kihozni.
Sajnos az ajánlatukban szereplő ár továbbra is olyan magas, hogy sem a MRASZ sem pedig az
egyesületek nagy része nem tudja költségvetésébe beépíteni.
Felhívjuk minden Antenna Hungária telephelyen berendezést üzemeltető egyesületet és
magánszemélyt, hogy a bontásokat 2020. június 30-ig végre kell hajtani!
Közösen keressük azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé teszik az átjátszók új telephelyen
történő üzemeltetését. Szerencsére számos helyen megoldódni látszik az átjátszók és jeladók újra
indításának lehetősége, a szerződések előkészítése folyamatban van.

Budapest, 2020. május 4.

Baráti üdvözlettel:

Magyar Rádióamatőr Szövetség
elnöksége

 

A galyatetői átjátszók 2020.05.09-én bontásra kerülnek. Ez a 145.625MHz 2m FM, a 439,375MHz 70cm C4FM/FM és a 438.575MHz DMR érinti.

73! HA3KZ

 

23 komment: “MRASZ tájékoztatás az Antenna Hungária telephelyeken üzemelő átjátszókkal kapcsolatban

  1. Kedves “Francia” vagy “PTT” vagy nevezzünk bárhogyan is. Illendőségből itt hívójellel szoktunk beírásokat tenni. Nekem úgy tűnik hogy nem az a fajta vagy aki nyiltan tökösen odaáll mások elé, vállalva saját magát valamint a véleményét. Inkább csak a háttérben szarkeverés a specialitásod. Viszont ebben el kell ismerni jó vagy!
    Ugyan nem az én tulajdomom a galyatetői DMR átjátszó, ezt a BFRK üzemelteti.
    Viszont én a saját pénzemből külön csak neked, egyedi elbírálással visszafizetem a támogatásod összegét. Ehhez azt kell tenned, hogy, itt ezen a helyen megadod:
    – a hívójeledet
    – a támogatásod összegét
    – a nevedet
    – a telefonszámodat
    Ezután fel fogom veled venni a kapcsolatot, hogy hova utaljam neked az összeget. Viszont, ezzel azt a feltételt is el kell fogadnod, hogy visszavonhatatlanul hozzájárulsz, hogy a DMR-ID-d, a hívójeled, az esetleges későbbi hívójeled vagy DMR-ID-d is blokkolásra kerüljön a DMR hálózatban. Erről kapsz majd egy nyilatkozatot, amit a személyi adataiddal kitöltve, aláírva visszaküldesz a részemre. Ezután máris utalom a támogatásod összegét. Ja és még az eddigi használat amortizációját sem vonjuk le, a teljes összeget megkaphatod! Ne találj ki más feltételt, ne alkudozz, csak és kizárólag így áll az ajánlat!

    • Kedves Zoltán !Csak hivatalosan ügyvéddel közjegyzőnél!Várlak Gyöngyösön a pénzt nem kérem mert mint írtam most van elég de ha valamilyen gyermek alapítványnak az ügyvédem eljuttathatná akkor boldog lennék!Ja és még megfejelem ugyan annyival!Köszönöm Herceg Zoltán ha ezt betartanád!A telefonszám ott van valaki kiírta azon elérsz már 20 éve azt használom!Mindenről tájékoztatni fogom a nagyérdeműt!

    • Laci!Soha nem voltam tiszteletlen veled!Ha rádióamatőr létedre ezen a szinten vagy akkor értelek!Amúgy a lábbilincses rádióamatőr barátoddal mizu?Tudod akivel a 60-i DMR átjátszót csinálod!Szóval ha akarjátok akkor legyen tánc!

    • Kedves Gyuri!Nem tudtam,hogy így feltörtél!Na akkor itt az ideje ,hogy rendezd a trafós tápom ami 10 éve nálad figyel!Azt hiszem kifizettem GM vadi új volt!Emléxel?De majd + kereslek ne izgulj!az az 5000 elég lesz mert azzal még lógsz!Amúgy a 60-i piacon nem volt pár hónapja 2500ft od csak 1600ft a fuvaros mondta!Gondolom a kolbász jó volt amit abból 1600ft kaptál!

      • Mond meg ,hogy miért kötöttél belém? Én nem említettem meg a neved és nem is neked kináltam fel azt a pénzt . De adj egy számlaszámot és utalom az 5000 Ft odat. A tápod meg azóta is itt fegyel és várja ,hogy elvidd. A fuvaros meg a vele kötött üzlet nem a te dolgod és nem ide tartozik. Kérlek szépen szálj le rólam ha lehetséges.

        • Na látod ez vagy te!A többit személyesen! Nálam ezt a + nyilvanulàst szarhàzi kategóriànak nevezem! Kár volt belemenni a 3KZ tàncàba!De semmi gond én borító leszek!3KZ most beleszart a ventilátorba és te is ott állsz!

  2. Na sziasztok!Nevetve olvasom a sorokat és örülök,hogy ilyen híres vagyok!Az előző hozzászólások nem az én irományaim!Köszönöm a HA3KZ Zoltán szavait!Sajnos nincs igaza mert aki ismer az pont azért szeret mert szavahihető vagyok és korrekt!A pénz az mostanában nem hiányzik tehát akkor amikor adtam tényleg szívből adtam mert kevés volt de adtam!Nekem + van a rádiós hobbim remélem azt nem kapcsolja le senki!Szívesen veszem ha valaki mocskol mert  az az ember nem tudja feldolgozni ,hogy kisebb a cerka! ) Hátradőlve nevetve várom a történéseket! https://www.facebook.com/groups/722805148201999

  3. Még annyit + jegyeznék ha ennyire tele vagytok kaviccsal akkor miért kell bontani?Egyikőtöktől se kértem semmit!Ha meg valakitől igen azt kifizettem!Nekem bűzlik ez az egész!Ti rám haragudtok mert 3 éve tudom ,hogy ez lesz és semmit nem tettetek!Hagytátok az egészet pusztulni mert velem foglalkoztok!Nekem ment volna most egyedül az egész Galyatetői költség éves kifizetése!De ti itt belőlem akartok gúnyt űzni!!!A BURABU és a Lörinci rádiós talin ott szoktam lenni!Többre nem járok de ezeken voltak akik nem jelentek meg mert nyulak!Ja telefonszám és a nevem stimmel!Azt azért már megjegyezném ,hogy a Pannon Ptt és a DMR használva a DMR WC kategória!

  4. Hamarosan készítek 1 pontos leírást az antenna hungáriával való egyezkedésről !Sajnos az emberek nem lettek kelő képen tájékoztatva HA3KZ MRASZ URH Kordinátor részéről!Annyit azért kiírok 250.000ft + ÁFA + villany / torony kifizetése után nem kellett volna bontani!Minden maradhatott volna fent !Nemrég volt 1 átjátszó amit 500.000ft újítottak fel!(Kőris-hegy)!!!A számlára kíváncsi lennék!Tehát a mi mennyi mikor az a kérdés!

  5. Tibikém! Évike mondta, hogy kibasztak a konditeremből antiszociális viselkedés miatt! Attól vagy így megvadulva? Persze most mindjárt azt mondod, hogy ennek semmi köze az egészhez! Pedig megértjük a lelkiállapotodat hidd el! Előbb a mentális összezuhanás aztán a fizikai leépülés.

Vélemény, hozzászólás?