A Hytera Customer Programming Software kezelő felületének magyarosítása.

Elkészítettem a Hytera rádió programozó szoftverjének (CPS) magyar nyelvű language file-át melynek használatával a program kezelő felülete magyar nyelvűre vált át.

A nyelvi fájl tallózásához nyiss meg előbb egy mentett CPS fájlt!

A fájl módosítását a jelenlegi legfrissebb verziójú v8.05.06.013 EM5 programon hajtottam végre. A CPS program telepítésekor alapesetben a számítógép c:\Program Files (x86)\Hytera\Customer Programming Software\ könyvtárba települ fel. A hungarian.lng fájlt másoljuk be ebbe a könyvtárba. Indítsuk el a programot, amely ekkor még angol nyelven kommunikál velünk. Klikkeljünk Option szóra majd a lenyíló ablaknál válasszuk ki a Preferences almenüt. Ezután válasszuk ki a Hungarian nyelvi fájlt és nyomjunk egy OK-t. A program azonnal magyar nyelvi felületre vált át.

Szükség esetén bármikor visszatérhetünk az eredeti angol nyelvűre a leírt módszerrel. Remélem, hogy a program magyarosításával könnyebb lesz beprogramozni a rádiónkat és érthetőbbé válik annak funkciói. Felhívom a figyelmet arra, hogy a rádiót ipari felhasználásra szánták és rendelkezik olyan tulajdonsággal is, melyet amatőr forgalmazás során nem használunk (pld. titkosítás, bérlés, vészhelyzeti kommunikáció) így annak ilyen jellegű felprogramozása nem indokolt. A program Súgó fájlja terjedelmére való tekintettel nem lett lefordítva, de további segítséget ad az egyes funkciók működésének értelmezésében HA2NON Norbert és HA5DON István által már régebben elkészített leírások. A leírások az alábbi linken érhetők el:

http://ham-dmr.hu/radiok-programozasa/hytera/pd785g/

http://ham-dmr.hu/radiok-programozasa/hytera/pd365/

Innen tudjatok letölteni és kicsomagolás után telepíteni.

Megjegyzés: Az ikonok helyes megjelenéséhez a szoftver újraindítás szükséges lehet!

A szoftver használatához sok sikert kívánok!

Dunavarsány, 2017. december 14.

73 de Lajos

HA5OGR

5 komment: “A Hytera Customer Programming Software kezelő felületének magyarosítása.

Vélemény, hozzászólás?