Változás a TS1-en

Ha csak az aktuális átjátszódon keresztül szeretnél forgalmazni (a hálózat kihagyásával), ezentúl használd a 2169-es talkgroupot a TS1-en.

Ne használd a TG9-et a TS1-en! A változás oka, hogy Brandmeisteren a TS1/TG9 és a TS2/TG9 között kapcsolat áll fent, és így a TS1/TG9-re menő forgalom ki fog kerülni a linkelt hálózatokba (Wires-X, D-STAR stb.) a Brandmeister belső hívásirányítása miatt.

8 komment: “Változás a TS1-en

 1. Üdv mindenkinek .
  Volna egy javaslatom vagy kérésem ,ezzel az új átállásokkal kapcsolatban.
  Hallom hogy vannak néhányan akik még kezdők a DMR szakmában javaslatom fel lehetne tenni képernyő mentéseket a beállításokról csak a fontosabb részekről .
  Pl. 2161 .2.3.4.5.6.7.8 Egy contact lista vagy más főbb beállítások ,Képernyőmentései .
  Általában Hytera vagy TYT rádió típusok vannak forgalomba .
  dx. 73 HG0NCG

   • Üdv : az a helyzet én sem vagyok ebben nagyon benne , úgy gondoltam hogy egy profinak kellene föltenni a képernyő mentéseket , és rövid pár sort hozzá tenni .
    Nem rég vagyok még én sem a dmr – táborban biztos emlékszel rám nyáron megkerestelek még a munkahelyeden és Ákossal programoztátok fel az én gépemet is .
    DX. 73.

    • En szivesen felrakom, ha valaki kuld kepernyokepeket, vagy leirast, de en nem fogok csinalni ilyesmit egy ilyen apro valtozashoz, nagyon nagy melo lenne.

     Annyi anyagot irtam mar a ham-dmr.hu-ra, hogy szerintem ha azokat valaki atolvassa tisztessegesen, akkor kepbe kellene hogy keruljon, hogy egy ilyen valtozas eseten mit kell atallitania a radiojan. Ha ez nem megy, akkor segitseget kell kerni masoktol, vagy a forumon, vagy az info@ham-dmr.hu-n tolunk, vagy ha ezutan sem megy, nem kell DMR-t hasznalni.

     • Szerintem meg nem kellene leszólni a hozzá nem értőket… Tavaly a második félévben kb 2 hetente álmodtatok meg mindenféle agyament változásokat, TS1-ről TS2-re költözést, majd visszaköltözést,logikátlan TG kiosztásokat, mindezt megspékelve egymásnak ellentmondó és kissé zavaros weblap bejegyzésekkel. Éppen ideje a letisztult változásoknak és egy kis alázatnak az újonnan bekapcsolódott HAM-ek irányában.

 2. Nem szoltam le senkit, csak megemlitettem, hogy mar rengeteg leirast csinaltam, sot, most feltoltottem egy videot is. Sajnalom, ha ugy erzed, hogy leszoltam valakit.

  Nem volt visszakoltozes sosem, most akarunk TS2-rol TS1-re koltozni. Nekem semmilyen kiosztas nem tunik logikatlannak, kerlek magyarazd el, miert gondolod ugy, hogy logikatlan. Ellentmondo bejegyzesrol sem tudok, legyszi erre mutass peldat.

  Mivel radioamator halozatrol van szo, nem szolgaltatast nyujtunk, hanem probaljuk megismerni a technologia lehetosegeit, igy a kiserletezes a rendszerrel nyilvanvalo. Ennek ellenere probaljuk minimalizalni a felhasznalok szamara a kellemetlensegeket, ezert minden valtoztatas, amit csinalunk, alaposan atgondolt es indokolt, a halozat fejlodese erdekeben torenik.

  Nem tudom, milyen alazatra gondolsz, egy csomo leirast kiraktunk mar a kezdoknek, a heten videot is csinaltam. Ez nem eleg? Amellett, hogy egy olyan honlapot uzemeltetunk, amin minden info rendelkezesre all, egy csomo informatikai fejlesztes tortenik (lasd brandmeister.hu), telepitjuk es karbantartjuk a meglevo atjatszorendszert. Nyilvan mindezt hobbibol, a szabadidonkbol, es mert szeretjuk csinalni, hasznalni, es szeretnenk, ha mindenki mas is elvezne a hasznalatat.

 3. Szerintem inkább nagy köszönet érdemel Nonoo nem bántást! Amit ő már a DMR hálózat kialakításáért, üzemeltetésért és továbbfejlesztéséért tett azért le a kalappal neki! Nagyon sokan nem tudjátok milyen háttér munka folyik ezzel kapcsolatban. Sokan azt várják, hogy más “kaparja ki neki a gesztenyét”. Amit tudtunk eddig is segítettünk, a honlapon publikálva lett már az elején a rádió beállítás, CPS fájlok letölthetők, legutóbb youtube videó, éterben adott segítség stb. Ezen instrukciók alapján egy ilyen apró változtatás a CPS-ben nem szabadna, hogy gondot okozzon valakinek. Azért az elvárható szerintem mindenkitől, hogy ha már rászánta magát a digitális üzemmód használatára és megvette a rádióját az alapvető dolgoknak utána néz! Természetesen ha valami nem megy szóljon, de ha már meg sem próbálja……

 4. A másik dolog amit megjegyeznék, hogy HG5BAJ hívójel az NMHH nyilvántartásában jelenleg nem szerepel. Régen szerepelt a nyilvántartásban Solymár QTH és T. Zoltán névvel, de azóta törölték a nyilvántartásból. Természetesen a DMR adatbázisban sincs ilyen hívójel regisztrálva. Tehát nem értem ezt a nagy aggódást, amit itt megfogalmazott. Természetesen szívesen fogadjuk mint pártoló, az általa felajánlott bármilyen jellegű segítséget a DMR hálózat fejlesztésében!

Vélemény, hozzászólás?