Merre fejlődjön tovább a DMR hálózat? Merre legyenek újabb átjátszók?

Természetes a válasz, hogy mindenfelé. Na de mégis? Erre a kérdésre várnánk választ, javaslatokat tőletek.

Van azért elképzelésünk, folynak ezzel kapcsolatos beszélgetések, folyamatosan mérlegeljük a lehetőségeket, de természetesen kíváncsiak lennénk a ti véleményetekre is.

Amit látnotok kell, elég sok pénzről van szó. Egy Hytera DMR átjátszó több mint 300-400eFt, és ez még csak az átjátszó költsége. Antenna,  kábel, internet kapcsolat stb szintén elég sokat fel tud emészteni. Próbálunk ezzel kapcsolatban különböző szponzorációs forrásokat igénybe venni, de nem végtelenek a lehetőségek.

Egy-egy lehetséges átjátszó ellátottsági területén beszéljétek meg egymással kiket érdekelne ez a lehetőség, hányan lennétek akik aktívan használnátok, tudtok-e tenni  valamilyen felajánlást ami anyagilag is segítené újabb átjátszók létrehozását? Természetesen mi is hozzá fogjuk tenni a magunkét, ebben biztosak lehettek!

Mik a minimum feltételei egy ilyen átjátszónak? Nem kis lokális átjátszókban gondolkodunk. Stabil rendezett telephely szükséges. A bejutás minél inkább független legyen bármilyen szervezettől. Internet kapcsolat, vagy annak megoldhatósága.

A kérésem az lenne, hogy ha szeretnél hozzászólni a témához, akkor írj az  info@ham-dmr.hu email címre.

10 komment: “Merre fejlődjön tovább a DMR hálózat? Merre legyenek újabb átjátszók?

 1. Juhú!

  Ezt nem gondoltam volna, de tetszik, végezzünk közvélemény kutatást!
  Az hogy 3KZ jegyzi a cikket meg külön öröm, végre összefogás szerű az érzés.

  Gratulálok!

  Ja és igen a 6-os körzetre rá férne egy jó DMR átjátszó!
  Meg a BrandMeister átálás is, hogy végre jól működjön a dv4mini 🙂

 2. Mivel a Brandmeister hálózathoz home made (MMDVM) átjátszó is csatlakoztatható, így kiváltható lenne a drága gyári átjátszó. Ez segítene az átjátszók számának növelésében. Többek között ezért is szeretném én is, hogy átmenjünk a másik hálózatra. Tudomásom szerint végeztetek már lefedettségi számításokat az biztos, hogy vannak még holt zónák. Jó lenne pld. Bács-Kiskun megyében pld. Kiskunfélegyházára vagy Baranya megyében Pécsre. Egyetértek avval is, hogy ne csak egy klub finanszírozza a teljes magyarországi hálózat kiépítését.

 3. Sziasztok
  Szentesen a 27. II Rákóczi Ferenc műszaki dandár területén van egy 40 méteres torony onnan leszólna Szegedig Battonyáig Hódmezővásárhelyig a másik irány kb. Kecskemétig .A mostani parancsnokot jól ismerem
  együtt voltunk Szerbiában valószínű hogy nem nem lenne akadály.

 4. Sziasztok!

  MMDVM nem csak a Brandmaister-hez csatlakoztatható, hanem a DMR+ masterhez is. Egyébként kérdezd 2NON-t mennyi probléma van vele.
  Egyébként ez örök kérdés lesz, melyik master is a jobb. Az attól függ milyen funkciókat használsz.

Vélemény, hozzászólás?