Rossz és jó hírek

Rossz hírek:

  • Bizonyára mindenki észlelte, hogy a HG5RUC DMR átjátszó kb. másfél-2 hete igencsak gyengélkedik, ennek különféle műszaki okai vannak. Ahol eddig nehezen volt elérhető, ott most egyáltalán nem használható, én pl. ferencvárosból lakáson belül már nem hogy indítani nem tudom, hanem érteni se nagyon értem a bithibák miatt a forgalmazást.
  • A Kab-hegyen lévő HG2RUE átjátszónk továbbra is rossz minőségű koax kábellel üzemel. A kábelről annyit, hogy ha az átjátszóról 25W megy rá a tápvonalra, akkor az antenna talppontján már csak 5W látszik.

Jó hírek:

  • Terveink szerint 1 hónapon belül a Budapest Fővárosi Rádióklub gondozásába kerül át a HG5RUC, ami nagy lefedettségbeli javulást fog hozni. Az antenna V4R lesz, ami a jelenlegi R0 (HG5RVB) V2R antennája mellé kerül elhelyezésre az Őzike úti rádióklubban lévő tornyon. Az átjátszó berendezés a jelenleg üzemelő Hytera RD625 helyett egy új Hytera RD985 lesz, Procom szűrővel. Mivel ezt (és a kab-hegyi) átjátszót és az egyéb szükséges alkatrészeket, berendezéseket is önköltségi alapon vásároltuk, anyagi támogatást szívesen fogadunk bárkitől.
  • A HG2RUE koax kábelének cseréje napirenden van, ennek időpontjáról ha információm lesz, megírom ide a honlapra. Szerencsére az átjátszó azért nagyjából így is használható a Balcsi környékén, ezt bizonyítja ez a most szombaton, Balatonakarattyán készült videóm: 🙂

Vélemény, hozzászólás?